Meillä oli tänään porkkanapäivä. Tehtiin pojan kanssa porkkanapiirakkaa, porkkanasämpylöitä ja kasvissosekeittoa, jossa porkkanaa! Välillä tuskailin, että pitikin ruveta tämmöseen "urakkaan" pojan kanssa, itsekseni olisin tehnyt ne varmaan puolessa ajassa. Sämpylätaikinakin kohosi niin, että valui yli kulhon reunojen, kun välillä piti imettää vauvaa ja vaihtaa vaippaa, käydä pyyhkimässä pyllyä ja ripustaa pyykkiä, nostaa poikaa pois sitterissä istuvan vauvan päältä, kun toinen vie vauvallekin taikinamaistiaisia... Juuri sillä hetkellä kun tuntuu, että nyt en enää jaksa, poika sanoo "Onpa mukava leipoa yhdessä. Onko sinusta äiti?" ja nuolee vatkaimista piirakkataikinaa naama aivan taikinassa! "Kyllä äitistäkin on... tosi mukavaa...voi kultapieni..." Sitten taas jaksaa jatkaa. Vaan kyllä niitä nyt-en-enää-jaksa-hetkiä tuli aika monta kertaa... vaan niin sitä sitten kuitenkin jotenkin jaksaa... mammaenergiaa! 

Mutta tässä nyt tämä piirakka, johon tein tuon aiemman kesäkurpitsakakun kuorrutteen. Aivan ihanaa piirakkaa, kokeilkaapa! "Onpa hyvää piirakkaa! Ollaanpa me hyviä leipojia äiti!" sanoi poikakin maistaessaan. (hänellä on nyt jokin -pa-kausi meneillään;) )

 164483.jpg

Mehevä porkkanapiirakka -uunipellillinen

5 kananmunaa

4 dl sokeria

200 g sulatettua margariinia

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl soodaa

2 tl vaniljasokeria

4 tl kanelia

6 dl raastettua porkkanaa

Kuorrutus:

200 g maustamatonta tuorejuustoa

250 g maitorahkaa

2 dl tomusokeria

2 rkl sitruunamehua

1 sitruunan raastettu kuori

Pinnalle:

hasselpähkinä- tai mantelirouhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää joukkoon porkkanaraaste ja sekoita hyvin. lisää jauho-porkkanaseos munasokerivaahtoon vuorotellen margariinisulan kanssa. Kaada taikina leivinpaperille uunipannulle. Paista +200 C 15-20 min.

Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään ja levitä jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele pinnalle pähkinä- tai mantelirouhetta. Säilytä viileässä.