Kaurahiutaleet tuovat mukavaa vaihtelua piirakkapohjaan. Tätä pohjaa ei tarvitse vatkata, sekoitetaan vain kaikki sekaisin.

201184.jpg

Pohja:

50 g sulatettua margariinia

1 dl Flora ruoka 7%

1 muna

1 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

1½ dl kaurahiutaleita

1 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

Päälle:

noin 4 dl  puolukoita (muutkin marjat käy)

1 prk kermaviiliä

3/4 dl sokeria

1 muna

1 tl vaniljasokeria

Sekoita sulatettu rasva, kerma ja muna. Lisää sokeri ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa +200 asteisen uunin keskitasolla 10 min.

Sekoita täytteen aineet keskenään. Levitä puolikypsän piirakkapohjan päälle kermaviiliseos ja marjat. Jatka paistamista 20-30 min.